Kenapa kanak-kanak perlu cuba Susu Penuh Krim Puremil?

Kenapa kanak-kanak perlu cuba Susu Penuh Krim Puremil? 1) Susu Puremil dah terjual hampir 50 unit dalam masa seminggu sahaja tanpa kotak. Kotak masih dalam proses belum siap lagi. (masih dalam fasa pengenalan, akan dipasarkan secara online dalam tempoh seminggu… Read more

Susu Puremil sesuai untuk umur 1-3 tahun sahaja ke?

Kenapa Susu Puremil susu lembu, bukan susu kambing?

Kenapa Susu Puremil susu lembu, bukan susu kambing? 1. Kos bahan mentah susu kambing yang tinggi, maka harga jual akan menjadi tinggi, sekurang-kurangnya sama dengan harga K*****e iaitu rm56, 400g. 2. Walaupun ada susu kambing yang tiada bau tetapi masih… Read more

Pentingnya Mengetahui Keperluan Nutrisi Kanak-kanak

Pentingnya Mengetahui Keperluan Nutrisi Kanak-kanak Kanak-kanak Malaysia berumur bawah 12 tahun boleh memiliki tubuh badan yang lebih sihat sekiranya ibu bapa dan penjaga prihatin dengan pengambilan makanan anak masing-masing. Maklumat mengenai nutrisi optimum yang diperlukan oleh kanak-kanak boleh diperoleh daripada… Read more

Kenapa Susu Puremil tidak ada ekstrak herba, minyak sayuran atau buah-buahan?

Kenapa Susu Puremil tidak ada ekstrak herba, minyak sayuran atau buah-buahan? Dari sudut perubatan, kami tidak tahu tindak balas yg boleh berlaku di dalam tubuh badan apabila ekstrak herba atau buah ini dicampurkan sekali. Lagipun tiada ujian klinikal yg mengesahkan… Read more

Bestnya..susu ni tahan lama..

“yang bestnya… struktur susu tu yang dah dekat 12jam masih cair mcm mula2 bancuh. takde pembentukan lemak susu macam susu yg dh basi. wahh… rasa best plak guna susu ni” Nanti, jangan seronok dulu. Jangan main percaya je ini susu… Read more

Susu terbaik pada waktu yang tepat…

Susu Puremil kaya DHA, Lysine dan tanpa gula tambahan

Ciri-ciri susu tepung asli (lembu/kambing) secara mudahnya boleh dikenalpasti…

  Ciri-ciri susu tepung asli (lembu/kambing) secara mudahnya boleh dikenalpasti seperti berikut : Warna kekuningan Susu lembu lebih kuning Susu kambing putih kekuningan Serbuk susu lebih melekit-lekit dalam mulut (cuba makan serbuk susu saja tanpa air) Tempoh exp susu tepung… Read more

Kenapa lain-lain susu, lain bancuhan skop?

Kenapa lain-lain susu, lain bancuhan skop? Bilangan skop untuk sekali bancuhan merujuk kepada keperluan nutrisi untuk sehari serta kemampuan tubuh badan untuk menyerap nutrisi tersebut dalam satu masa. Sebagai contoh: KALSIUM Keperluan kalsium bagi kanak-kanak berusia 1 – 3 tahun… Read more