Apakah sebenarnya pH susu tepung kambing dan lembu asli?

Lanjutan daripada post sebelum ini berkenaan susu tepung kambing yang didakwa bersifat alkali manakala susu tepung lembu pula bersifat asid. Adakah ianya benar? Berikut ialah keputusan ujian pH (menggunakan alat pH meter) yang telah dijalankan terhadap beberapa bahan. Dalam ujian… Read more

Kenapa Susu Puremil susu lembu, bukan susu kambing?

Kenapa Susu Puremil susu lembu, bukan susu kambing? 1. Kos bahan mentah susu kambing yang tinggi, maka harga jual akan menjadi tinggi, sekurang-kurangnya sama dengan harga K*****e iaitu rm56, 400g. 2. Walaupun ada susu kambing yang tiada bau tetapi masih… Read more

Kenapa Susu Puremil tidak ada ekstrak herba, minyak sayuran atau buah-buahan?

Kenapa Susu Puremil tidak ada ekstrak herba, minyak sayuran atau buah-buahan? Dari sudut perubatan, kami tidak tahu tindak balas yg boleh berlaku di dalam tubuh badan apabila ekstrak herba atau buah ini dicampurkan sekali. Lagipun tiada ujian klinikal yg mengesahkan… Read more

Bestnya..susu ni tahan lama..

“yang bestnya… struktur susu tu yang dah dekat 12jam masih cair mcm mula2 bancuh. takde pembentukan lemak susu macam susu yg dh basi. wahh… rasa best plak guna susu ni” Nanti, jangan seronok dulu. Jangan main percaya je ini susu… Read more

Ciri-ciri susu tepung asli (lembu/kambing) secara mudahnya boleh dikenalpasti…

  Ciri-ciri susu tepung asli (lembu/kambing) secara mudahnya boleh dikenalpasti seperti berikut : Warna kekuningan Susu lembu lebih kuning Susu kambing putih kekuningan Serbuk susu lebih melekit-lekit dalam mulut (cuba makan serbuk susu saja tanpa air) Tempoh exp susu tepung… Read more

Saya nak pek sampel…

Maaf pek sampel telah habis pada 5 Oktober 2017. Bagi mendapatkan susu Puremil anda boleh terus hubungi unit jualan <— klik