Sifat semulajadi susu…

Sifat semulajadi susu mengental (seperti dadih) apabila dibiarkan semalaman, atau dimasukkan bahan berasid seperti cuka atau lemon (mengental dengan segera)    

Fakta Nutrisi Susu Puremil

Ini ialah fakta nutrisi Susu Penuh Krim Puremil. Boleh cuba bandingkan dengan susu-susu yang lain. Bandingkan pada bahagian protein dan kalsium. Susu asli sepatutnya lingkungan protein adalah sekitar 20-30g/100gm. Untuk memenuhi nutrisi anak, khasiat kalsium hendaklah dalam lingkungan 800-1000mg/100gm. Susu… Read more

Susu Asli dengan Rasa Susu Sebenar… (review)

Sebahagian review tentang rasa susu Puremil yang SEDAP dan pastinya¬†ASLI ! Inilah rasa susu penuh krim yang sebenar…

Kenapa kanak-kanak perlu cuba Susu Penuh Krim Puremil?

Kenapa kanak-kanak perlu cuba Susu Penuh Krim Puremil? 1) Susu Puremil dah terjual hampir 50 unit dalam masa seminggu sahaja tanpa kotak. Kotak masih dalam proses belum siap lagi. (masih dalam fasa pengenalan, akan dipasarkan secara online dalam tempoh seminggu… Read more

Susu Puremil sesuai untuk umur 1-3 tahun sahaja ke?

Kenapa Susu Puremil susu lembu, bukan susu kambing?

Kenapa Susu Puremil susu lembu, bukan susu kambing? 1. Kos bahan mentah susu kambing yang tinggi, maka harga jual akan menjadi tinggi, sekurang-kurangnya sama dengan harga K*****e iaitu rm56, 400g. 2. Walaupun ada susu kambing yang tiada bau tetapi masih… Read more

Pentingnya Mengetahui Keperluan Nutrisi Kanak-kanak

Pentingnya Mengetahui Keperluan Nutrisi Kanak-kanak Kanak-kanak Malaysia berumur bawah 12 tahun boleh memiliki tubuh badan yang lebih sihat sekiranya ibu bapa dan penjaga prihatin dengan pengambilan makanan anak masing-masing. Maklumat mengenai nutrisi optimum yang diperlukan oleh kanak-kanak boleh diperoleh daripada… Read more

Kenapa Susu Puremil tidak ada ekstrak herba, minyak sayuran atau buah-buahan?

Kenapa Susu Puremil tidak ada ekstrak herba, minyak sayuran atau buah-buahan? Dari sudut perubatan, kami tidak tahu tindak balas yg boleh berlaku di dalam tubuh badan apabila ekstrak herba atau buah ini dicampurkan sekali. Lagipun tiada ujian klinikal yg mengesahkan… Read more

Bestnya..susu ni tahan lama..

“yang bestnya… struktur susu tu yang dah dekat 12jam masih cair mcm mula2 bancuh. takde pembentukan lemak susu macam susu yg dh basi. wahh… rasa best plak guna susu ni” Nanti, jangan seronok dulu. Jangan main percaya je ini susu… Read more

Susu terbaik pada waktu yang tepat…